Plattegrond


EXPOSITIE: 13, 20, 27 januari en 3 februari.

De expositie toont houtsculpturen van Bart Ensing en schilderijen van Erik Zwaga.
Bart Ensing
maakt sculpturen van in de natuur gevonden hout. Organisch werk, dat je wilt voelen. Hij wil mensen uitnodigen zich te verwonderen, nog een keer te kijken.
Erik Zwaga maakte aanvankelijk landschappen in de trant van de 19e eeuwse, romantische school. Via een periode waarin hij abstract werkte keerde hij weer terug naar de werkelijkheid, naar de rust van het stilleven.
De opening wordt begeleid door Flød, een uitstekend vierkoppig muzikaal ensemble uit onze regio.
Zondag 3 februari (de laatste expositiedag ) is er een intermezzo met muziek van Boukje de Haas, piano en haar 15-jarige dochter Mona Thomassen, cello.

Zondag 27 januari : Nieuwjaarsconcert. Aanvang 16.00 uur

Dit concert wordt verzorgd door het Bergh's Vocaal

Bergh’s Vocaal is een gemengd koor van 21 zangers onder leiding van Ben Simmes die hen ook op de piano begeleidt. Het accent en de kracht van het koor ligt in meerstemmige koorwerken variërend van klassieke tot populaire muziek.


EXPOSITIE: 24 en 31 maart en 7 en 14 april

Expositie van bronzen beelden Tina Lintvelt en schilderijen van Anet Verdonk.

Het werk van Tina Lintvelt is krachtig te noemen, omdat zij de toeschouwer geen eenduidige interpretatie opdringt. Zij wordt geïnspireerd door haar persoonlijke geschiedenis, door alles wat er om haar heen gebeurt.

Anet Verdonk maakt figuratief werk zonder dat zij streeft naar een realistische afbeelding. Ze geeft graag een draai aan de werkelijkheid door te spelen met kleur en vorm. De zee en het landschap zijn belangrijke onderwerpen.

De muziek wordt verzorgd door Jetse de Jong, piano, Robert Rebane, basgitaar en Roope Kantonen, drums Zij spelen eigen composities. Dit optreden maakt deel uit van een internationale tour.


EXPOSITIE: 26 mei, 2, 9 en 16 juni

Expositie van objecten van Madeleine Corbey en emaille objecten van Ruud Kaper.
Madeleine Corbey gebruikt papier en steen. Het eerste vooral voor thematische kunst, steen vaak voor vrouwelijke vormen.

Ruud Kaper maakt meestal abstracte figuren, waarbij hij beslist beïnvloed wordt door zijn verleden als stedebouwkundige. Zijn werken ontstaan vaak aan de hand van een thema: b.v. dag, nacht, zomer.

De opening wordt muzikaal begeleid door Marc Buijs. Hij is dirigent en pianist en zingt zelfgemaakte liedjes voor ons.


Voorjaarsconcert: Zondag 16 juni. Aanvang 16.00 uur.

Musica Montana verzorgt het voorjaarsconcert. Musica Montana is een projectkoor uit Montferland. De leiding heeft Ben Simmes, die ook piano solo zal spelen.

Concertreeks van 26 t/m 31 juli

Euregio concertreeks.
Ook dit jaar weer zes avonden pianoconcerten in Aerdt door jong, aanstormend talent die een reeks masterclasses heeft gevolgd. Noteer het alvast in uw agenda.
Schumann and friends.

Onder deze titel is er 15 september om 20.00 uur 's avonds een speciaal concert als hommage aan Clara Schumann-Wieck, die 200 jaar geleden werd geboren.
Boguslaw Strobel, piano, en Kristien Roels, viool, verzorgen het programma:
Expositie: 22 en 29 september en 6 en 13 oktober

Expositie van glas van Marja Steinmetz en fotografie(k) van Chris Timmers
Het werk van Marja Steinmetz is zeer gevariëerd: van boten tot en met huizen, bloemen, bewaardozen etc. Het is fris en vrolijk met een humoristische ondertoon.
De mens staat centraal in het werk van Chris Timmers. Hij fotografeerde veel op het gebied van de gezondheidszorg. Veel van zijn werk is ontstaan vanuit individuele ervaring: verandering en vergankelijkheid, het herkenbare gevoel van anders zijn, maar bovenal de onbevangenheid van het spelen.

De muziek bij de opening komt van het klarinetensemble Mooi van Hout
Onder leiding van Wim Romeijn spelen heel jonge en volwassen klarinettisten een repertoire van lichte en licht klassieke muziek.

EXPOSITIE: 17 en 24 november en 1 en 8 december.

Expositie van origami van Jeanine van Dalen en van sieraden van Zilvergilde L’Uniek. Ook is er schilderwerk van Agnes Oosthuis-Weelink.

Jeanine van Dalen is gegrepen door papier. In haar opleiding tot grafisch vormgever moest zij een ontwerp maken voor een eindexpositie als afronding. Het werd origami. Zij heeft dat zo weten te ontwikkelen dat haar werk geëxposeerd werd in museum De Fundatie in Zwolle.

Zilvergilde L’ Uniek is een collectief van enkele edelsmeden uit Doesburg en omgeving: Irene van der Horst Bakker, Yvon Bilderbeek en Tiny van Zeijl. Zoals het vroeger bij de Gilden ook gebruikelijk was, maken zij ieder hun eigen sieraden in eigen stijl, maar ze delen hun passie, inspiratie en vakmanschap. Hun sieraden zijn altijd uniek en ook een beetje ludiek.
Het werk van/ Agnes Oosthuis-Weelink is te omschrijven als abstract in oneindig veel structuren of (semi) realistisch. Zij werkt met olieverf soms gecombineerd met ecoline krijt of inkt. Het gaat haar om een krachtige uitstraling en dat bereikt zij vooral met olieverf.

Bij de opening zingt Alie Hadders duetten met tenor Jurgen de Jong met pianobegeleiding van Frank Leurs.


Najaarsconcert: zondag 24 november aanvang 16.00 uur.

De Ulftse Nachtegalen zingen een repertoire van heel klassiek tot en met vrolijke pop– en musicalnummers. U kunt deze middag verzekerd zijn van een afwisselende en kwalitatief hoogstaande uitvoering. In 2018 zijn zij uitgeroepen tot het beste koor van Gelderland.
Winterconcert: zondag 7 december aanvang 16.00 uur (op veler verzoek)

Het Trio Jetse de Jong geeft een speciaal concert.
24 maart 2019 speelden ze bijzondere eigen composities t.g.v. de opening van de expositie van de Kunstkring met werk van Anet Verdonk en Tina Lintvelt.
Het trio bestaat uit Jetse de Jong, piano, Robert Rebane uit Estland, basgitaar, en Roope Kantonen uit Finland, drums.

CC