Plattegrond
Susanne Silvertant('s Hertogenbosch) is keramiste en docent aan o.a. De NKO in Gouda.
In 2014, 2015 en 2017 artist-in-residence perioden in Jingdezhen en Yunnan, China, waar ze ook workshops verzorgde.
Haar keramische beelden hebben een krachtige, monumentale vormgeving. De intensieve rakustooktechniek bepaalt in grote mate de uitstraling van haar werk. Helder porselein en sprankelende elementen van zelf gegoten glas zorgen voor een spannend contrast met verweerde klei.
Inspiratie vindt ze in verweerd glas, gevonden langs de kustlijn, de ruige natuur, maar ook in de architectuur van een stad. Sporen van het verleden en ervaringen van het heden geeft ze weer in haar beelden. In recent werk combineert ze het thema verbinding met beweging, waardoor het werk ruimtelijker wordt.
In 2019 is een hernieuwde samenwerking gestart met sumi-e schilder Marie-José Leenders. Zowel raku als sumi-e betekent niet op resultaat werken, maar werken om het plezier van het proces. Door deze 2 japanse technieken samen te brengen, ontstaat een boeiende, nieuwe verbinding, waarin de schoonheid van het imperfecte, het toeval en de verwondering centraal staan. Wandblokken, ontstaan tijdens dit proces, zullen te zien zijn.