Tekst verkleinen Tekst vergroten
Plattegrond
>>>>

Op zondag 14 januari 2018 om 14.30 uur opent Kunstkring Het Gelders Eiland, in aanwezigheid van de kunstenaars, een nieuwe expositie.
Er is keramiek te zien van Karin Welhuis en schilderijen van Veronica Molenkamp. Tijdens de opening wordt de muziek verzorgd door René Koller (klarinet) en Marianne Ratajski (piano).
Karin Welhuis heeft een opleiding aan de Kunstacademie in Utrecht gevolgd en is vervolgens vijftien jaar werkzaam geweest op de kostuumafdeling van de Nederlandse Opera. Van de één op de andere dag nam zij de beslissing om het roer om te gooien en sinds begin 2008 is zij werkzaam als keramisch vormgever. Het eerste anderhalf jaar vanuit haar thuisbasis in Muiden. In een klein pandje maakte en verkocht zij haar werken samen met een collega keramist onder de vlag van Atelier 2PK. Sinds 2010 heeft ze een atelier aan huis en verkoopt ze vanuit eigen atelier en via galeries en kunstbeurzen. De natuur is een onuitputtelijke bron van inspiratie. Haar werk kenmerkt zich door stoere, monumentale vormen en mathematische herhalingen. Alle objecten hebben een grote aantrekkingskracht en zijn bijzonder tactiel. Artis natura magistra: de natuur is de leermeesteres van de kunst. Karin Welhuis is lid van de Nederlandse Vakgroep Keramisten.www.atelier2pk.nl Veronica Molenkamp werkt bijna uitsluitend in olieverf. De geur van olieverf roept bij haar dierbare herinneringen op aan haar jeugd als oudste dochter van kunstschilder Nico Molenkamp. Zij wordt in haar schilderwerk vooral geïnspireerd door de natuur zoals zij die ervaart tijdens de vele wandelingen langs de zee en in de duinen. Zij probeert de indrukken al schilderend te vangen in kleur en lijn en te herscheppen in lyrische composities. De zee, nooit hetzelfde en altijd in beweging, duinlandschappen met paden en hellingen, dansende vlinders, mooie vormen van oesters en mosselen gevonden langs de zee, het zijn steeds terugkerende thema's in haar schilderijen. Zij wil heel graag de vreugde, die zij zelf beleeft aan de natuur en aan het schilderen daarvan laten uitstralen in haar werken en hoopt dat anderen er zo ook van kunnen genieten.

Nieuwjaarsconcert in de kerk van Aerdt
De Kunstkring Het Gelders eiland houdt zijn jaarlijkse Nieuwjaarsconcert op 28 januari 2018 om 16.00 uur in de kerk van Aerdt. Dan speelt het Maeslangen trio aangevuld met sopraan Yvonne Vleeshouwers Het Maeslangen trio bestaat uit Myriam Mousset, viool, Yves Verbandt, piano en Edwin Bleichrodt, cello. Het trio is opgericht in 2011 tijdens een muziekweek in Malonne, België, en treedt sindsdien regelmatig op. Myriam Mousset studeerde viool aan de conservatoria van Utrecht, Rotterdam en Brussel. Zij speelde in een aantal orkesten, waaronder het Nationaal Jeugdorkest, en in kamermuziekensembles, waaronder het Sorores ensemble. Yves Verbandt studeerde piano bij André de Groote aan het Brussels conservatorium. Hij begeleidt veelvuldig zangers en strijkers. Edwin Bleichrodt volgde lessen bij diverse docenten, meest recent bij Arturo Muruzabal en Jeroen den Herder. Hij was als (eerste) cellist aan Arnhem Sinfonietta, het N.S.O. Collegium Musicum Carolinum en het Regine Bach Orkest verbonden en maakte deel uit van verschillende kamermuziekensembles.
Yvonne Vleeshouwers, sopraan, volgde zangles bij verschillende docenten. Momenteel heeft zij zangles bij Ien Bouwmans. Zij maakt onder meer deel uit van Capella Brabant en zingt sinds 2015 mee met de Matthäus Passion in het projectkoor in Zaltbommel. Bij gelegenheid treedt zij als solozangeres en met een vocaal kwartet op.
Die middag is er ook de mogelijkheid om de lopende expositie met keramiek van Karin Welhuis en schilderijen van Veronica Molenkamp te zien.


EXPOSITIE: zondag 25 maart, 1, 8 en 15 april 2018, van 14 tot 17 uur.

Op zondag 25 maart 2018 om 14.30 uur opent Kunstkring Het Gelders Eiland, in aanwezigheid van de kunstenaars, een nieuwe expositie.
De tentoonstelling omvat kunsthars objecten van Anjeliek Blaauw en sieraden van Marlous Arnold.
Tijdens de opening wordt de muziek verzorgd door het vocaal octet Otto Voci uit Ede. Anjeliek Blaauw studeerde in 1995 af aan de kunstacademie in Kampen. Na 15 jaar in Arnhem gewoond te hebben verhuisde ze in 2010 naar het buitengebied van Bredevoort, waar ze nu een eigen atelier aan huis heeft. Ze exposeert regelmatig in Gallery Nine aan de Keizersgracht in Amsterdam.
Deze galerie vertegenwoordigt haar werk ook op verschillende kunstbeurzen.
Anjeliek Blaauw exposeert schilderijen en beelden.
Ze schildert op transparante perspexplaten, vaak aan beide kanten. Door de transparante manier van schilderen licht een diffuse wereld op.
De schilderijen hebben geen omlijsting, waardoor ze doorstromen, het lijken fragmenten uit een groter geheel.
Ook in het recente ruimtelijke werk is ze op zoek naar transparante materialen. De beelden hebben een geheimzinnige gelaagdheid, ze zijn intiem. De kijker wordt naar binnen getrokken.

Marlous Arnold begint altijd met het verzamelen van ideeën.
Ze raakt geïnspireerd door het materiaal zelf, een wolkenlucht, een foto, een gedicht.
Ze zoekt details, gebruikt dichtregels en woorden of maakt gebruik
van een thema.
Ook de natuur is een bron van inspiratie, de vormen van bloemen en planten, de bewegingen, een schaduw of een rimpeling in het water.
Daarna volgt het selecteren en loslaten. Tijdens dat proces krijgt ze een helder beeld van de te gebruiken materialen en de te hanteren technieken.
Zo ontstaat een eigen stijl waarmee ze met precisie en passie haar sieraden tot hun recht laat komen.
Een zeer intensief en interessant proces.
Dubbelkwartet Otto Voci Ede werd in 2015 opgericht door een aantal enthousiaste koorzangers die graag ook in een kleinere bezetting willen zingen. Hun repertoire bestaat uit oude en hedendaagse klassieke koormuziek.
Ze zingen zowel a capella stukken als werken met piano- of orgelbegeleiding. Sinds 2015 hebben ze onder andere huisconcerten gegeven, opgetreden bij Cultureel Café Dante in Ede, en medewerking verleend aan twee diensten in de Edesche Concertzaal.


Expositie zondag 27 mei, 33, 10 en 17 juni 2018
Op zondag 27 mei 2018 om 14.30 uur opent Kunstkring Het Gelders Eiland, in aanwezigheid van de kunstenaars een nieuwe expositie. Het bestuur nodigt u daarvoor van harte uit. De toegang is gratis. De tentoonstelling omvat fotografische kunst van Gaby van Hall en beelden van Ulla Bosman. Beide kunstenaars zijn woonachtig in de Liemers, respectievelijk in Aerdt en Babberich.
Tijdens de opening wordt de muziek verzorgd door Manon Nijenhuis, zang en Jetse de Jong, piano
Gaby van Hall is intuïtief fotograaf en schrijver. Ze zegt zelf: “ ik wil met mijn gevoel mijn hart achterna rennen om dan zielsgraag momenten vast te leggen”. Ze volgde diverse cursussen en workshops waardoor ze leerde werken met energie. Soms lukt het haar niet vast te leggen wat ze in de natuur ziet en ervaart omdat het te prachtig lijkt om in een beeld te vangen.
Wanneer ze een tekst schrijft, weet ze vaak al welke foto daarbij hoort.
Ze maakt ook foto's —van velerlei aard— in opdracht. Van een prachtig veldboeket in de natuur zelf tot gelegenheidsportretten.. haar werk is zeer divers.
www.picturesbygaab.com
Ulla Bosman is in 1997 begonnen met beeldhouwen.
Ze wil niet kiezen tussen abstract en figuratief. Wat ze ook maakt, ze stopt pas als ze het zèlf mooi vindt. Dat kan soms lang duren, zoals bij de torso's van zwangere vrouwen die ze nu exposeert… veel meer dan 9 maanden.
Ze werkt bij voorkeur in steen, maar ook afgietsels in metaal of kunststof komen voor.
Ook epoxy katten vroegen de nodige aandacht.
Fascinatie voor vorm is vaak een uitgangspunt.
Ook een techniek kan dat zijn: zaag iets op een eigenaardige manier doormidden en er ontstaat een object met 2 perfect bij elkaar passende delen.
www.beeldeninbabberich.nl
Manon Nijenhuis en Jetse de Jong zijn beiden conservatoriumstudenten afkomstig uit de Liemers.
Ze brengen een heerlijk jazzy programma.


Zomerconcert op zaterdag 9 juni 2018 om 19.30 uur.

Dan speelt het Duo Buys & Scholing - piano en zang - onder de titel "Ook mannen hebben gevoel". Het kersverse duo Buijs & Scholing ontstond na een onverwachte ontmoeting in een café. Tijdens een gesprek over het leven en de muziek werd spontaan afgesproken om voor het eigen plezier eens "wat van Schumann te doen". Er werden partituren aangeschaft en daarop volgde een eerste moment van samen muziek maken. Dit bleek voor beiden een inspirerende ervaring die naar meer smaakte. Al snel werd dan ook besloten om naast Schumann te zoeken naar andere componisten uit dezelfde muzikale periode - de romantiek. >In het programma dat vandaag klinkt, duiken Buijs & Scholing voor u in deze periode die grofweg van 1815 tot 1910 duurde . Schumann is het uitgangspunt gebleven, - dit was immers de start van een aangename muzikale kennismaking - , aangevuld met Duitse en Engelse componisten zoals Brahms, Butterworth en Finzi. De liederen die zij ten gehore brengen gaan over de liefde en het leven. Kortom een liedprogramma waar muziekliefhebbers de vingers bij aflikken. Marc Buijs studeerde klassiek piano bij Janine van Mever aan de Hoge school voor de Kunsten te Arnhem. Ook rondde hij een master koordirectie af bij Rob Vermeulen aan het Utrechts Conservatorium. Hij volgde lessen liedbegeleiding bij Hans Broekman, een masterclass bij Rudolf Jansen, een driedaagse pianocursus bij Alan Fraser, en zong jarenlang in het oude muziekkoor onder leiding van Daniël Reuss. Hij is naast pianist/pianodocent ook dirigent van 5 koren, liedjesschrijver en werkzaam bij Theatergroep Mooi Weer - als pianist, zanger en acteur in voorstellingen voor ouderen. Hans Scholing studeerde klassiek zang aan de Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem bij Tom Sol. Hij volgde masterclasses bij o.a. Roberta Alexander, Carolyn Watkinson, Jard van Nes en Charlotte Margiono. Ook werkte hij mee aan verschillende operaprodukties zoals Nozze di Figaro, Don Giovanni, Tosca, Antigone (van Ton de Leeuw) en Dido en Aeneas, en diverse muziektheater- producties. Hans Scholing was lange tijd als docent klassieke techniek verbonden aan het Arnhems Conservatorium (ArtEZ). Hij geeft privé-zanglessen en verzorgt cursussen en workshops op het gebied van stemgebruik bij diverse koren in het land. Daarnaast dirigeert hij momenteel 3 koren.

Deze website is keer bezocht.
CC