HOME
JAARPROGRAMMA 2019
EUREGIOCONCERTEN
Van 26 t/m 31 juli treden ook in de kerk van Aerdt weer jonge pianisten op in het kader van het Euregio Rijn-Waal Studentenmuziekfestival.

De voorstellingen beginnen steeds om 19.30 uur. De toegang is gratis en er is een vrije donatie na afloop, die ten goede komt aan het festival.

26 juli. Kira Frolu uit Roemenie.

Ze heeft al vele optredens op belangrijke podia achter de rug, o.a. de Wigmore Hall en St.Martin in the Fields in Londen.
Op haar programma staan werken van J.S.Bach, Robert Schumann, Constantin Silvestri en Igor Stravinski.


27 juli. Clara Strobel uit Belgie. (2002 St.Niklaas)

Vóór haar 12de ontving ze al diverse prijzen. Ze kreeg haar eerste pianolessen van haar vader en studeerde daarna o.a. bij Frank Peters.
Haar vermoedelijke programma bevat werken van Ludwig von Beethoven, Frederic Chopin, Franz Liszt, Claude Debussy en Mili Balakirev.


28 juli. Jurn Tjoa uit Nederland. (1998 Houten)

In 2014 won hij de eerste prijs in het Prinses Christina Concours. Hij had o.a. les van Ivo Janssen en Frank Peters. Hij speelt in het Marcante Ensemble en vormt ook een duo met de violiste uit dit ensemble.
Hij zal ws. werken spelen van Franz Schubert, Aleksandr Skrjabin en Domenico Scarlatti.


29 juli. Klaudia Kudelko uit Polen.

In 2017 was ze winnaar van de prijs voor de beste live-uitvoering in Carnegie Hall. Ze heeft een unieke poëzie in haar interpretaties volgens de jury van het internationale concours in New York. Ze studeert momenteel in Warschau aan de Fryderyk Chopin University of Music.
Op haar programma staan dan ook voornamelijk werken van Chopin en ws ook van Mozart.


30 juli.Jorian van Nee uit Nederland. (1999)

Hij sleepte al veel prijzen in de wacht (Prinses Christina Concours o.a.), trad op voor radio 4 en was te zien in DWDD en bij Podium Witteman. Hij componeert ook zelf.
Op het programma staan hoogstwaarschijnlijk werken van Ludwig von Beethoven, Franz Liszt, Frederic Chopin en Serge Rachmaninoff.


31 juli. Shane van Neerden uit de VS. (1999).

Hij nam deel aan diverse festivals: o.a. Schiermonnikoog, de hele Oostkust van de VS en binnenkort zal hij ook in Rusland optreden. Hij is nu student aan het Conservatorium in Amsterdam en krijgt daar ook les van Frank Peters.
Op zijn programma staan ws. werken van J.S.Bach, Jozef Haydn, Claude Debussy, Maurice Ravel en Serge Rachmaninoff.