Plattegrond

EXPOSITIE: zondag 13, 20 en 27 januari en 3 februari 2019 van 14.00 tot 17.00 uur.

Op zondag 13 januari 2019 opent Kunstkring Het Gelders Eiland, in aanwezigheid van de kunstenaars, een nieuwe expositie. Het bestuur nodigt u daarvoor van harte uit. De toegang is gratis. Er zijn houtsculpturen van Bart Ensing en schilderijen van Erik Zwaga te zien. Beide kunstenaars zijn geboren in 1960, respectievelijk in Lochem en Ulft.

Bart Ensing, woonachtig in Culemborg, vond in hout zijn ideale materiaal. Hij werkt met in de natuur gevonden hout, dat vaak krom, rot of schimmelig is. Hij verwijdert slechte stukken en er komt een proces op gang van kijken, vormgeven, voelen, afstand nemen en weer verder gaan. Het hout inspireert, maar de kunstenaar bepaalt hoe het werk er uit komt te zien. Soms is er een vaag plan, nooit een concreet einddoel. Het is voor hem een uitdaging om van het vrij zware materiaal luchtige, open sculpturen te maken. Naast houtsculpturen maakt Bart installaties die speels in bomen hangen in relatie met de natuur en die met verlichting sprookjesachtig worden. Deze installaties waren te zien in Oranjewoud in het kader van Leeuwarden Culturele Hoofdstad en op Ameland. www.bartensing.com ,

Erik Zwaga heeft zijn atelier in Klein Amsterdam bij Voorst midden tussen de weilanden en IJsselvallei. Hij begon op zijn 20 met aanwijzingen van zijn schilderende broer Theo te schilderen. Aanvankelijk maakte hij landschappen in de trant van de 19de eeuwse Romantische school met als voorbeelden Koekkoek en Schelfhout. Hij maakte reizen waarbij hij landschappen op kiezelsteentjes schilderde om in zijn onderhoud te voorzien. Geleidelijk werd zijn werk meer impressionistisch, later magisch realistisch en abstract. Zijn huidige werk bestaat voornamelijk uit stillevens en het Hollandse landschap. In zijn werk komt vergankelijkheid vaak terug; de geschiedenis valt er aan af te lezen. In zijn stillevens is de sfeer belangrijker dan de precieze weergave, licht en gedempt kleurgebruik bepalen de sfeer. De geschilderde voorwerpen ziet hij als levende dingen met een ziel. www.erikzwaga.nl

Tijdens de officiële opening op 13 januari om 14.30 uur wordt de muziek verzorgd door Flød, een uitstekend vierkoppig ensemble uit onze regio.

De Kunstkring organiseert op 27 januari vanaf 16.00 uur het Nieuwjaarsconcert. Het Bergh's Vocaal treedt dan op; er is dan tevens gelegenheid de lopende expositie te bezichtigen.
Zondag 3 februari (de laatste expositiedag ) is er een intermezzo met muziek van Boukje de Haas, piano en haar 15-jarige dochter Mona Thomassen, cello.


Voor verdere informatie kunt u terecht op www.kunstkringhge.nl
Wilt u met een groep buiten de openingstijden de expositie bezoeken: 0316-373732 Adres van de kerk van Aerdt: Kerkweg 26, 6913 AK Aerdt.


Deze website is keer bezocht.
CC