Plattegrond

EXPOSITIE: zondag 12, 19, 26 januari en 2 februari 2020 van 14.00 tot 17.00 uur.

Op zondag 12 januari om 14.30 uur opent Kunstkring Het Gelders Eiland, in aanwezigheid van de kunstenaars, een nieuwe expositie. Het bestuur nodigt u daarvoor van harte uit.
Te zien zijn kunstwerken in kant van Eveline Mertens, gedichten van Ad Mertens met grafisch werk van hun zoon Thijs Mertens en schilderijen en sculpturen van Jan van den Boom.

Ad Mertens is romanist en was jarenlang docent op het Liemers College. Hij leidde diverse dichtgroepen, schreef mee aan Koningszilver van EMM in 2012 en hij was jarenlang voorzitter van de Kunstkring Het Gelders Eiland.
In 2006 nam de Toeristische Werkgroep Rijnwaarden belangstellenden op sleeptouw onder het motto: dwalen door de dorpen. Ad stapte met zijn publiek op de fiets en stopte op plekken die een inspiratie voor zijn gedichten zijn. Daar droeg hij voor uit zijn dichtbundel “Over het water”.
In 2010 publiceerde hij, samen met Thijs, “Door de tijd heen”.

Thijs Mertens is grafisch ontwerper met meer dan 20 jaar professionele ervaring. Aan de Hogeschool voor de Kunsten( ArtEZ) deed hij de opleiding Graphic Design met als specialisme typografie.
Met deze expositie wordt zijn passie voor cijfers en letters grafisch weergegeven in verschillende facetten. De letters en cijfers zijn door de jaren heen verzameld. Door een frisse blik hierop wordt er een nieuwe vorm en/of beeld gecreëerd.

Eveline Mertens deed de opleiding creatieve handvaardigheid waarna ze handenarbeidslessen gaf. Onverwacht “viel” ze voor kant. Ze volgde lessen in kantklossen en gaat nog elk jaar naar Brugge om haar kennis te vergroten.
Zij heeft zich erop toegelegd een eigentijdse uitstraling te geven aan de traditionele technieken: de moderne “kant”. Zo maakte ze een plattegrond van Rijnwaarden die oogt als een vis. Ook maakt ze driedimensionaal werk.

Jan van den Boom uit Tolkamer is autodidact. Hij hakt beelden uit hout, waarbij de oude structuren zo veel mogelijk intact blijven, en beschildert ze daarna in uitbundige kleuren.
Daarnaast schildert hij ook op doek. Veelal wordt hij geïnspireerd door foto's van de natuur. Met zand, zout, bast, haarwortels van bomen, gel en acrylverf ontstaan dan zijn schilderijen in felle (expressieve) kleuren.

Tijdens de officiële opening op 12 januari brengt de muziekgroep Coig Project a capella een afwisselend programma met rake teksten, jazzy akkoorden en gevoelige melodieën.


Voor verdere informatie kunt u terecht op www.kunstkringhge.nl
Wilt u met een groep buiten de openingstijden de expositie bezoeken: 0316-373732 Adres van de kerk van Aerdt: Kerkweg 26, 6913 AK Aerdt.


Deze website is keer bezocht.
CC