Plattegrond
EXPOSITIE: zondag 24 en 31 maart en 7 en 14 april 2019
van 14.00 tot 17.00 uur.

Op zondag 24 maart opent de Kunstkring Het Gelders Eiland, in aanwezigheid van de kunstenaars, een nieuwe expositie. Het bestuur nodigt u daarvoor van harte uit. De toegang is gratis. Te zien zijn schilderijen van Anet Verdonk en bronzen beelden van Tina Lintvelt.

Anet Verdonk is woonachtig in Utrecht. Ze groeide op in Haarlem, van waaruit ze vaak naar de zee fietste. Ze werkte in de communicatie, maar sinds 2013 is ze fulltime kunstenaar. Haar werk is figuratief, herkenbaar, maar het is geen realistische afbeelding. Ze speelt met vorm en kleur en maakt zo haar eigen beeldtaal met behulp van olieverf, penseel en palet. Zee en landschap zijn belangrijke thema’s in haar werk. De horizon, het punt tot waar je kunt kijken, symboliseert verlangen en staat voor verwondering. Inspiratie komt haar niet aanwaaien, ze moet er voor werken. Picasso zei ook al: “ inspiration exists, but it has to find you working ”.
Meer informatie op haar website www.anetverdonk.nl

Tina Lintvelt is woonachtig in Huissen, waar ze met een kunstenaarscollectief werkt in een voormalige school. Ze geeft cursussen en workshops in keramiek en raku stoken. In Aerdt zal ze haar organische bronzen beelden tonen. De vormen ontstaan onder haar handen. Het is krachtig werk omdat het aan de toeschouwer geen eenduidige interpretatie opdringt. Het geeft een kader waarin de kijker zijn eigen gedachten vrij kan laten vloeien. Haar nieuwste werk begon met een abstracte, cocon-achtige, vorm die geheimzinnig leven in zich leek te dragen dat op het punt stond geboren te worden. Hieruit is de serie Dragers ontstaan. Er zijn prachtige open beelden bij.
Meer informatie op www.tinalintvelt.com

Tijdens de officiële opening op 24 maart (die vanaf 14.30 uur plaats vindt) wordt de muziek verzorgd door een internationaal trio dat elkaar trof op het conservatorium van Amsterdam. Het bestaat uit: Jetse de Jong, piano, Robert Rebane uit Estland, basgitaar, en Roope Kantonen uit Finland, drums.
Zij spelen eigen composities.Na de opening spelen ze nog enkele nummers. Het optreden maakt deel uit van een internationale tour. In 2017 verscheen hun debuut CD “Prana”. Het trio biedt een tegengeluid in een wereld waar mensen het gebruik van smartphones, sociale media en drukte beu zijn.Ze laten horen dat ze geïnspireerd zijn o.a. door Noord-Europese volksmuziek, jazzimprovisaties, nocturnes van Chopin en muziek uit Zimbabwe.


Voor verdere informatie kunt u terecht op www.kunstkringhge.nl
Wilt u met een groep buiten de openingstijden de expositie bezoeken: 0316-373732 Adres van de kerk van Aerdt: Kerkweg 26, 6913 AK Aerdt.


Deze website is keer bezocht.
CC