Plattegrond
EXPOSITIE: maandag 1 en zondag 7 en 14 juni van 14.00 tot 17.00 uur.
Op 2e Pinksterdag om 14.30 uur opent Kunstkring Het Gelders Eiland, in aanwezigheid van de kunstenaars, een nieuwe expositie. Het bestuur nodigt u daarvoor van harte uit. Te zien zijn aquarellen van Ria Klompmaker-Troost en sculpturale keramiek van Susanne Silvertant.
Susanne Silvertant ('s Hertogenbosch) is kunstenares en docent. Ze heeft zowel in Engeland als in China diverse workshops gegeven. Ze geeft les aan de Nederlandse Keramiekopleiding in Gouda.
Ze maakt keramische beelden met een krachtige, monumentale vormgeving. Haar objecten zijn handgemaakt en raku gestookt, hetgeen in grote mate de uitstraling van haar werk bepaalt. De stevige vormen krijgen een zekere transparantie door openingen in de klei die licht doorlaten. Helder porselein en sprankelende elementen van zelfgegoten glas zorgen voor een spannend contrast met de verweerde klei. Verweerd glas, gevonden langs de kustlijn, diende als uitgangspunt voor deze ontwikkeling. Haar inspiratie vindt ze in de ruige natuur, maar ook in de architectuur van een stad. Sporen van heden en verleden, geactiveerd door bezoeken aan restanten van oude beschavingen in Spanje en Portugal, geeft ze weer in haar beelden.
In haar meest recente werk combineert zij het thema verbinding met beweging, waardoor het werk ruimtelijker wordt.
Voor meer informatie over haar werk en haar werkwijze: zie www.suzannesilvertant.nl

Ria Klompmaker-Troost(Wageningen) deed in de avonduren de LO-akte Tekenen en Handvaardigheid.
Nadat ze een aantal jaren les had gegeven in o.a. Steenwijk en Staphorst verhuisde ze naar Wageningen waar ze zich aansloot bij Het Gelders Palet. Aquarelleren trok haar het meest en ze geeft tegenwoordig cursussen aquarel en gemengde technieken. Diverse workshops hebben haar fascinatie alleen maar doen toenemen. Ze ontdekt steeds weer nieuwe mogelijkheden en combinaties in aquarel. Ze maakt zowel abstracte als figuratieve werken. Daarnaast beschildert ze aardewerken serviezen, schalen en andere gebruiksvoorwerpen.
Ook beschildert ze geboortesetjes met het motief van het geboortekaartje.
Voor meer informatie zie: www.watercolor-wageningen.nl

Tijdens de officiƫle opening op 1juni wordt de muziek verzorgd door 3 leden uit de familie Bleichrodt. Vader Edwin en zoon Simon spelen cello en zoon Casper speelt fagot.


Voor verdere informatie kunt u terecht op www.kunstkringhge.nl
Wilt u met een groep buiten de openingstijden de expositie bezoeken: 0316-373732 Adres van de kerk van Aerdt: Kerkweg 26, 6913 AK Aerdt.
Deze website is keer bezocht.
CC