Plattegrond

EXPOSITIE: zondag 26 mei, 2, 9, en 16 juni 2019 van 14.00 tot 17.00 uur.

Op zondag 26 mei opent de Kunstkring Het Gelders Eiland, in aanwezigheid van de kunstenaars, een nieuwe expositie. Het bestuur nodigt u daarvoor van harte uit. De toegang is gratis. Te zien zijn objecten van Madeleine Corbey en werken in emaile van Ruud Kaper.

Madeleine Corbey groeide op in Limburg en deed een opleiding in de bouwkunde. Tijdens haar stage kwam ze te werken in een papierfabriek, wat ze erg interessant vond. Haar ruimtelijk inzicht groeide toen ze werkte op een ingenieursbureau. Ze genoot erg van de lessen in schilderen en modeltekenen en ze ging ook beeldhouwen. Vanaf 2001 ging ze voluit voor het kunstenaarschap. Ze volgde een papier-maché cursus. Nu maakt ze ruimtelijke werken van papier, die ze puur laat of afwerkt met acrylverf. Daarnaast maakt ze sculpturen die veelal iets met het dagelijks leven te maken hebben. Ze werkte op diverse plekken in De Liemers (Helhoek, postkantoor Zevenaar) en Doesburg (Arsenaal). Duiven is haar woonplaats. Ze geeft ook workshops: Atelier Allegro. Zie ook www.paperthoughts.nl

Ruud Kaper was oorspronkelijk stedenbouwkundige. Sinds 1990 is hij gefascineerd door de mooie en heldere kleuren die bij het emailleren te pas komen. Hij heeft zich deze techniek zonder opleiding eigen gemaakt. Door meer ruimtelijk te gaan werken met gebogen vormen en in meerdere lagen krijgen de ontwerpen en de emaille-kleuren een grotere levendigheid. Het resultaat is in principe alleen te bereiken met emaille en koper. Minder gladde oppervlakken geven meer reliëf aan het werk en vergroten de structurele opbouw van de composities. Vaak ontstaan de ontwerpen aan de hand van een thema: dag en nacht, een droom etc.
Ruud Kaper is lid van Het Web, kunstenaarsnetwerk in Doetinchem. Zij organiseren jaarlijks de kunstwandelroute in Hummelo, die dit jaar plaatsvindt van 18 april t/m 10 juni.
Meer over de kunst van het emailleren en Ruud Kaper op ruud.kaper.com

Tijdens de officiële opening op 26 mei, vanaf 14.30 uur, verzorgt pianist en pianodocent Marc Buijs de muziek. Hij is tevens dirigent van diverse koren, waaronder het Nijmeegse Liefdesliederenkoor. Recent dirigeerde hij ook de Johannes Passion in Renkum. Bij de opening van onze expositie zingt hij liedjes van eigen composities. Voor verdere informatie kunt u terecht op www.kunstkringhge.nl

Wilt u met een groep buiten de openingstijden de expositie bezoeken: 0316-373732 Adres van de kerk van Aerdt: Kerkweg 26, 6913 AK Aerdt.


Deze website is keer bezocht.
CC