Plattegrond

Expositie:
Zondag 21 en 28 november, 5 en 12 december 2021 van 14.00-17.00 uur.
Op zondag 21 november 2021 opent Kunstkring Het Gelders Eiland, in aanwezigheid van de kunstenaars, een nieuwe expositie. Het bestuur nodigt u daarvoor van harte uit.
De toegang is gratis. Wel hanteren wij de geldende coronaregels; dat kan betekenen dat er bij de opening een check plaatsvindt bij de ingang.

Er zijn sculpturen in brons te zien van Relinde Kattenberg en mixed media van Sybrecht Bosker-Meindertsma. Sybrecht Bosker-Meindertsma, geboren en opgegroeid op een boerderij in de provincie Groningen, is woonachtig aan de Veluwezoom.
De beleving van de omgeving, de natuur en indrukken van verschillende reizen zijn een belangrijke inspiratiebron.
In Groningen heeft ze de lerarenopleiding “tekenen en textiele werkvormen” afgerond. Daarna heeft ze vele jaren parttime les in Beeldende Vorming gegeven op een middelbare school. Daarbij had ze tijd om in haar atelier haar eigen kunstwerken te creëren. Sinds 2006 is ze daar volop mee bezig.
Haar opleiding tekenen en textiel gaf haar vele keuzemogelijkheden qua materialen om mee te werken. Haar werk valt dan ook te benoemen als mixed media.
Ze gaat uit van zelfgemaakt zijdevlies, een transparant materiaal. Vervolgens bouwt ze het werk op met verschillende soorten textiel, papier, hand-en machinaal borduurwerk, acrylverf en natuurlijke materialen zoals bladskeletten.

Relinde Kattenberg, woonachtig in Harderwijk, maakt sculpturen in brons.
Ze heeft haar eigen stijl ontwikkeld door de jaren heen. Ze wil graag dat haar kunstwerken, op wat voor manier dan ook, uitnodigen tot gesprekken. Dit kan gaan over emoties, gedachten en maatschappelijke thema's waarmee een groei in bewustzijn kan worden bewerkstelligd.
Ze wordt geïnspireerd door de relatie met God, mens en natuur. Deze aspecten probeert ze zoveel mogelijk tot uiting te laten komen in haar werk.
Ze exposeert haar werken in binnen- en buitenland en haar sculpturen zijn op diverse locaties te zien.


De officiële opening op 21 november om 14.30 uur zal muzikaal worden opgeluisterd.
Er wordt een gevarieerd programma gebracht met duetten van o.a. Dvořák en Bernstein. De uitvoering is in handen van het Magnolia Trio, bestaande uit Marianne Ratajski, piano, Alie Hadders, mezzosopraan, en Carissa Gerving, sopraan.

Op zondag 21 november zal Humphrey Ottenhof aanwezig zijn met zijn nieuwe boek "Tante Liemers'. Na afloop van de opening heeft u gelegenheid dit boek aan te schaffen.

Deze website is keer bezocht.
CC