EXPOSITIE: 17 en 24 november en 1 en 8 december. in de kerk van Aerdt.

Op zondag 17 november om 14.30 uur opent Kunstkring Het Gelders Eiland, in aanwezigheid van de kunstenaars, een nieuwe expositie. Het bestuur nodigt u daarvoor van harte uit.

Te zien zijn sieraden van Zilvergilde L'Uniek uit Doesburg, origami van Jeanine van Dalenuit Zwolle en schilderwerken van Agnes Oolthuis uit Gorssel.

Yvon Bilderbeek, Irene van der Horst en Tiny van Zeyl vormen Zilvergilde L'Uniek.
Zoals vroeger bij de Gilden maken ze ieder hun eigen sieraden, maar delen ze passie, inspiratie en valmanschap met elkaar. Hun sieraden zijn altijd UNIEK en vaak ook LUDIEK.
Yvon Bilderbeek volgde de Opleiding Beeldende Vorming en had later les van verschillende edelsmeden. Haar stijl is organisch, veelal geïnspireerd door de natuur en architectuur. www.facebook.com/zilverdesign
Irene van der Horst volgde de Lerarenopleiding Tekenen, opleiding Creatieve Handvaardigheid en een beroepsopleiding voor edelsmeden. Ze werkt het liefst naar een thema. www.atelier-iye.nl
Tiny van Zeyl volgde een cursus edelsmeden bij de Gruitpoort in Doetinchem. Ze werkt met zilver en zelfgeslepen stenen. www.t-sier.nl

Jeanine van Dalen werd grafisch vormgever na het werken als communicatieadviseur. Haar passie ligt bij tactiele vormen en papier. Zo maakte ze als eindwerk origami waarin honderden losse elementen een krachtig geheel vormen. Het samenspel van kwetsbaarheid en kracht weerspiegelt voor haar de grootsheid van de natuur in relatie tot het broze van de mens.
In 2017 werd in de Fundatie haar werk “Verbinding” tentoongesteld. www.jeaninevandalen.com

Agnes Oolthuis volgde kunstgeschiedenislessen en praktische lessen in o.a.modeltekenen. Ze maakt abstract of semi-abstract werk, dat soms bijna naturalistisch is. Olieverf die pasteus wordt opgebracht geeft reliëf aan het oppervlak, waardoor het schilderij tot leven komt.
Ze werkte onder meer mee aan “Kunst in de Achterhoek” en nam deel aan Talens- wedstrijden en AVRO's Kunstuur.
https://oolthuisweelink.wixsite.com/agnes-oolthuis


Tijdens de officiële opening op 17 november om 14.30 uur wordt het muzikale gedeelte verzorgd door Alie Hadders, mezzospraan en Jurgen de Jong, tenor. Zij zingen duetten van Bach, Händel, Quilter en Sullivan. Ze worden begeleid door Frank Leurs op piano.