Plattegrond

EXPOSITIE: zondag 22 en 29 september, 6 en 13 oktober 2019 van 14.00 tot 17.00 uur.

Op zondag 22 september opent de Kunstkring Het Gelders Eiland, in aanwezigheid van de kunstenaars, een nieuwe expositie. Het bestuur nodigt u daarvoor van harte uit.
Te zien zijn glazen objecten van Marja Steinmetz en fotografiek van Chris Timmers.
Marja Steinmetz, woonachtig in Utrecht, is opgeleid als fotografe.
Ze nam de stap van 2 naar 3-dimensionaal werk. Daarna volgde ze als beeldend kunstenaar de opleiding Textiele Werkvormen. Met een tussenstap naar houtbewerking kwam ze uiteindelijk terecht bij glas. Hierbij bleek de combinatie van handvaardigheid en denkwerk haar uitstekend te bevallen.
Glas is één van de meest spannende, intrigerende en uitdagende materialen om mee te werken en jezelf te uiten, is haar ervaring. Zij laat de bezoeker toe in haar fantasiewereld “gevangen in glas”. Verschillende glastechnieken worden met meerdere materialen gecombineerd. Door losse elementen samen te voegen tot een groot, levendig en rijk gestructureerd geheel wordt elk glaswerk fascinerend.

In haar werken zijn veel landschappelijke elementen: luchten, vlakten en water. Ze maakt o.a. bootjes, wapperende vlaggen, huizen en bloemen. Ze speelt fantastisch met kleuren. Haar werk heeft een geheel eigen signatuur. Zie ook: www.marjasteinmetz.nl


Chris Timmers, ook woonachtig in Utrecht, was oorspronkelijk klinisch fotograaf bij het UniversitairMedischCentrumUtrecht.
Hij maakte beeldverslagen op de operatiekamers, spoedeisende hulp, intensive care en op de snijzalen. Zijn technisch precieze beelden zijn gebruikt voor onderwijs en wetenschappelijke publicaties.
In het UMCU was hij beeldredacteur interne en externe communicatie. Hij was de grensverleggende pionier in sociale fotografie vanuit een ziekenhuis.
Hij werkte als fotoredacteur en fotograaf voor het tijdschrift “Scan”, het PR tijdschrift van het UMCU.
Sinds 2016 werkt en exposeert hij als zelfstandig kunstenaar en fotograaf. Zijn perfectionisme, samen met de eindelijk herwonnen creatieve vrijheid, geeft hem de ruimte zijn persoonlijke verwondering en fascinatie over mens en natuur beeldend in alle scherpte te tonen. Zie ook: www.christimmersfotografie.nl

Tijdens de officiële opening op 22 september, die dit jaar samenvalt met het 3 Oeverfestival, treedt het klarinetensemble “Mooi van Hout” uit Overasselt op.
Ze spelen klassiek, pop, jazz en klezmer, speciaal geschreven voor een klarinettenkoor.
Het ensemble staat onder leiding van Wim Romeijn, die onder meer speelt in de Luchtmachtkapel en les geeft op saxofoon en klarinet.
Zie ook de website www.knaoverasselt.nl

Voor verdere informatie kunt u terecht op www.kunstkringhge.nl
Wilt u met een groep buiten de openingstijden de expositie bezoeken: 0316-373732 Adres van de kerk van Aerdt: Kerkweg 26, 6913 AK Aerdt.

Deze website is keer bezocht.
CC