Plattegrond

EXPOSITIE 13, 20,27 september en 4 oktober van 14.00-17.00 uur.

Op zondag 13 september om 15.00 uur wordt, in aanwezigheid van de kunstenaars, de expositie geopend met schilderijen van Janos Bittenbinder en glaskunst van Eef Wezenberg.


Janos Bittenbinder (1946) is Hongaar van geboorte (Nagyvarad in Transsylvanië). Sinds 1978 woont hij in West-Europa. Het belangrijkst in zijn leven zijn de verworven vrijheden en het onbevangen kunnen schilderen. Hij voelt zich nog steeds verbonden met taal en cultuur van zijn geboorteland.
Hij schildert het magische landschap in magistrale kleuren; ook zijn vele reizen inspireren hem.
Hij is en was gefascineerd door licht in al zijn verschijningsvormen. Schilderen gaat bij hem in wezen over licht en kleur. Voor hem is schilderen even vanzelfsprekend als ademhalen, hij wil niets anders.
Met levenloze dingen, verf en doek, brengt hij iets tot stand dat de ziel raakt. Zijn stelling is dat schilderen eigenlijk muziek maken is met licht en kleur.

Eef Wezenberg (1946) , Aarle-Rixtel, is zich rond zijn 50ste gaan bezighouden met glaskunst. Hij studeerde aan de TH in Delft en gaf enige tijd handenarbeidles op school. Door te lezen over architectuur en vormgeving, het verzamelen van objecten, en niet te vergeten zijn familie in de kunstwereld en zijn bezoek aan Tsjechische glasfabrieken ontstond zijn interesse voor glas.
Hij ontwerpt geometrische objecten die worden uitgevoerd in optisch kristal (glas met hoog metaalgehalte). Door middel van kleurvlakken op of in het object worden effecten bereikt die als het ware illusies zijn. Hij noemt zijn werk dan ook “Spel der illusies”.
Vanuit verschillende gezichtspunten zien de werken er steeds anders uit.

De muziek bij de opening op 13 september wordt verzorgd door Boukje de Haas, piano, en haar dochter Mona Thomassen op cello.

In het kader van het 3 Oeverfestival is de expositie ook op zaterdagmiddag 19 september van 14.00-17.00 uur te zien.
Buiten de kerk kunt u dan tevens enkele bestuursleden van de kunstkring hun kunstwerken (beelden) zien maken.


Voor verdere informatie kunt u terecht op www.kunstkringhge.nl
Wilt u met een groep buiten de openingstijden de expositie bezoeken: 0316-373732 Adres van de kerk van Aerdt: Kerkweg 26, 6913 AK Aerdt.


Deze website is keer bezocht.
CC