Tekst verkleinen Tekst vergroten


EXPOSITIE: zondag 3, 10, 17, 24 september  2017, van 14 tot 17 uur.

Op zondag 3 september 2017 om 14.30 uur, opent Kunstkring Het Gelders Eiland, in
aanwezigheid van de kunstenaars, een nieuwe expositie.
Het bestuur nodigt daarvoor van harte uit.
De toegang is, net als op de andere dagen, geheel gratis.
Er zal werk te zien zijn van Marc Deeleman en Herman Coppus. Tijdens de
opening zingt mezzo sopraan Alie Hadders, begeleid door Wim Brunsveld(piano), liederen van o.a. Fauré, Brahms, Thomas en Rachmaninov.

Marc Deeleman(1965, maker van objecten in staal, is autodidact en opgegroeid in het atelier/gieterij van zijn  vader (kunstenaar Frans Deeleman). Daardoor was hij op jonge leeftijd al vertrouwd met het ambacht van bronsgieten.
Na de middelbare school koos hij voor werken in de zorg, maar  na zijn 30ste keerde hij weer terug naar de gieterij en begon hij zijn eigen beelden te gieten. Aanvankelijk wandplastieken gegoten in zandmallen; later ruimtelijk, organische beelden. Sinds 2011 is hij geleidelijk overgestapt op ijzer en cortenstaal als basis voor zijn beelden.
Deze materialen en de manier van bewerken leveren hem hernieuwde creatieve werklust op. De techniek is anders, het resultaat ook, maar in het maakproces blijven intuïtie, spontaniteit en toeval nog steeds belangrijk.Zonder duidelijk vooropgezet plan beginnen aan een beeld`, dat al experimenterend zijn vorm krijgt, is zijn favoriete werkwijze. "Ik laat m'n beelden liever 'voor zich spreken', dan er zelf veel woorden aan te wijden." www.marcdeeleman.exto.nl

Herman Coppus (1955) genoot een degelijke opleiding tot docent beeldende vakken aan de Stadsacademie van Maastricht. Docent is hij gebleven, maar daarnaast heeft hij zich ontwikkeld als zelfstandig beeldend kunstenaar. Hij woont en heeft zijn atelier in Ravenstein.
Zijn beeldend werk kan het beste gezien worden in het licht van de traditionalistische moderne stromingen van de vorige eeuw. Het Constructivisme en de Geometrische Abstractie zijn de inspiratiebronnen. Hij heeft daarin een geheel eigen beeldtaal weten te ontwikkelen met een uitgesproken aandacht voor kleur, ritme en lichtwerking. Herman Coppus heeft daarbij altijd graag geëxperimenteerd – en doet dat nog – met een zeer uiteenlopend scala van materialen, van papier tot kunststof. Hij beperkt zich niet tot objecten voor binnen, want hij schrikt er niet voor terug ook monumentale structuren voor buiten te realiseren. Dit alles met een uitgesproken, bijna perfectionistische aandacht voor ambachtelijkheid. www.hermancoppus.nl

Alie Hadders zong als kind in meisjeskoor “Van knop tot bloem” te Tweede Exloermond. Rond haar dertigste ging ze zanglessen nemen bij Anne Evers in Zevenaar. Een belangrijke stimulans was een prijs die ze won op het Oost-Nederlands vocalistenconcours in Wisch. Ze trad regelmatig op als soliste met (barok)ensemble Rosa, en met begeleiding van verschillende pianisten en organisten. Ook werkte ze mee aan twee cd’s met composities van de harpiste-componiste Ank van Campen. Ze volgde masterclasses bij onder andere Thom Bollen, Irene Maessen en Charlotte Margiono. Nu krijgt ze les van Hans Scholing.

Gedurende zijn ambtelijke loopbaan bij twee ministeries en Staatsbosbeheer volgde Wim Brunsveld privé-orgellessen bij achtereenvolgens Gerard Akkerhuis in de Haagse Kloosterkerk en Johan Spelde in de Nicolaikerk in Utrecht. Thans volgt hij pianolessen bij Wouter van Belle in Utrecht. Hij is organist van de Open Kapel van het psychiatrisch ziekenhuis “Zon en Schild” in Amersfoort. Ook is hij vaste begeleider van het gemengd koor “Credo” in Zeist en werkt hij op ad hoc basis mee aan optredens van andere koren. Hij werkt als organist / pianist / klavecinist regelmatig samen met vocale en instrumentale musici.

Voor groepen kunnen andere bezoektijden geregeld worden.
Tel.nr. 0316 – 37 37 32
U vindt de Kerk van Aerdt aan de Kerkweg 26, 6913 AK Aerdt..