Tekst verkleinen Tekst vergroten

Zomerconcert in de kerk van Aerdt

De Kunstkring Het Gelders eiland houdt zijn jaarlijkse
Zomerconcert op zaterdag 9 juni 2018 om 19.30 uur
in de kerk van Aerdt. Dan speelt het Duo Buys & Scholing - piano en zang - onder de titel "Ook mannen hebben gevoel".

Het kersverse duo Buijs & Scholing ontstond na een onverwachte ontmoeting in een café.
Tijdens een gesprek over het leven en de muziek werd spontaan afgesproken om voor het eigen plezier eens "wat van Schumann te doen". Er werden partituren aangeschaft en daarop volgde een eerste moment van samen muziek maken.
Dit bleek voor beiden een inspirerende ervaring die naar meer smaakte.
Al snel werd dan ook besloten om naast Schumann te zoeken naar andere componisten uit dezelfde muzikale periode - de romantiek.
>In het programma dat vandaag klinkt, duiken Buijs & Scholing voor u in deze periode die grofweg van 1815 tot 1910 duurde .

Schumann is het uitgangspunt gebleven, - dit was immers de start van een aangename muzikale kennismaking - , aangevuld met Duitse en Engelse componisten zoals Brahms, Butterworth en Finzi.
De liederen die zij ten gehore brengen gaan over de liefde en het leven. Kortom een liedprogramma waar muziekliefhebbers de vingers bij aflikken.

Marc Buijs studeerde klassiek piano bij Janine van Mever aan de Hoge school voor de Kunsten te Arnhem. Ook rondde hij een master koordirectie af bij Rob Vermeulen aan het Utrechts Conservatorium. Hij volgde lessen liedbegeleiding bij Hans Broekman, een masterclass bij Rudolf Jansen, een driedaagse pianocursus bij Alan Fraser, en zong jarenlang in het oude muziekkoor onder leiding van Daniël Reuss.
Hij is naast pianist/pianodocent ook dirigent van 5 koren, liedjesschrijver en werkzaam bij Theatergroep Mooi Weer -  als pianist, zanger en acteur in voorstellingen voor ouderen.  

Hans Scholing studeerde klassiek zang aan de Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem bij Tom Sol. Hij volgde masterclasses bij o.a. Roberta Alexander, Carolyn Watkinson, Jard van Nes en Charlotte Margiono.
Ook werkte hij mee aan verschillende operaprodukties zoals Nozze di Figaro, Don Giovanni, Tosca, Antigone (van Ton de Leeuw) en Dido en Aeneas, en diverse muziektheater- producties.
Hans Scholing was lange tijd als docent klassieke techniek verbonden aan het Arnhems Conservatorium (ArtEZ).
Hij geeft privé-zanglessen en verzorgt cursussen en workshops op het gebied van stemgebruik bij diverse koren in het land.
Daarnaast dirigeert hij momenteel 3 koren.

Het adres van de kerk van Aerdt is: kerkweg 26