Plattegrond

Expositie op zondag 14 januari, 21 januari, 28 januari en 4 februari van 14.00 tot 17.00 uur

Op zondag 14 januari 2018 om 14.30 uur opent Kunstkring Het Gelders Eiland, in aanwezigheid van de kunstenaars, een nieuwe expositie.
Het bestuur nodigt u daarvoor van hart uit
De toegang is gratis.


Er is keramiek te zien van Karin Welhuis en schilderijen van Veronica Molenkamp.
Tijdens de opening wordt de muziek verzorgd door René Koller (klarinet) en Marianne Ratajski (piano).


Karin Welhuis heeft een opleiding aan de Kunstacademie in Utrecht gevolgd en is vervolgens vijftien jaar werkzaam geweest op de kostuumafdeling van de Nederlandse Opera.
Van de één op de andere dag nam zij de beslissing om het roer om te gooien en sinds begin 2008 is zij werkzaam als keramisch vormgever. Het eerste anderhalf jaar vanuit haar thuisbasis in Muiden. In een klein pandje maakte en verkocht zij haar werken samen met een collega keramist onder de vlag van Atelier 2PK.
Sinds 2010 heeft ze een atelier aan huis en verkoopt ze vanuit eigen atelier en via galeries en kunstbeurzen.
De natuur is een onuitputtelijke bron van inspiratie. Haar werk kenmerkt zich door stoere, monumentale vormen en mathematische herhalingen. Alle objecten hebben een grote aantrekkingskracht en zijn bijzonder tactiel. Artis natura magistra: de natuur is de leermeesteres van de kunst.
Karin Welhuis is lid van de Nederlandse Vakgroep Keramisten.www.atelier2pk.nl

Veronica Molenkamp werkt bijna uitsluitend in olieverf.
De geur van olieverf roept bij haar dierbare herinneringen op aan haar jeugd als oudste dochter van kunstschilder Nico Molenkamp. Zij wordt in haar schilderwerk vooral geïnspireerd door de natuur zoals zij die ervaart tijdens de vele wandelingen langs de zee en in de duinen.
Zij probeert de indrukken al schilderend te vangen in kleur en lijn en te herscheppen in lyrische composities. De zee, nooit hetzelfde en altijd in beweging, duinlandschappen met paden en hellingen, dansende vlinders, mooie vormen van oesters en mosselen gevonden langs de zee, het zijn steeds terugkerende thema's in haar schilderijen. Zij wil heel graag de vreugde, die zij zelf beleeft aan de natuur en aan het schilderen daarvan laten uitstralen in haar werken en hoopt dat anderen er zo ook van kunnen genieten.


Deze website is keer bezocht.
CC