Plattegrond

Het programma van 2020

Exposities en concerten in de Kerk van Aerdt Kerkweg 26 6913 AK Aerdt.
Tentoonstellingen uitsluitend op zondagen van 14.00 tot 17.00 uur, vrij entree. De openingen zijn om 14.30 uur.
De concerten beginnen om 16.00 uur. Concerten vrij entree, donatie na afloop.Het Bestuur van de Kunstkring Het Gelders Eiland is verheugd weer een expositie te kunnen aankondigen. Wel gelden i.v.m.corona bij de opening de volgende regels: Er kunnen maximaal 50 personen aanwezig zijn in de kerk en voor de bezichtiging van de kunstwerken 25 personen tegelijkertijd. U dient zich derhalve aan te melden. Dit kan op tel.0316-330479 of klik hier op: info@kunstkringhge.nl
Vermeldt daar uw naam, met hoeveel personen u op 13 september naar de opening wilt komen en of u huisgenoten bent.
EXPOSITIE: 12 januari t/m 2 februari.Kant en textiel doorEveline Mertens
Gedichten op grafiek van Ad en Thijs Mertens
Schilderwerk van Jan van den Boom

Eveline Mertens zwichtte op een gegeven moment voor kant. Aanvankelijk legde zij zich er op toe de tradittionele techniek van het kantklossen te beheersen. Later richtte zij zich meer op de moderne kant. De mogelijkheden zijn legio en ze ontdekt steeds meer.

Ad Mertens is jarenlang docent geweest op het Liemers College. Het dichten zit hem in het bloed. Dwalend door de omgeving vindt hij altijd inspiratie voor zijn gedichten.
Thijs Mertens is grafisch ontwerper met een passie voor het weergeven van cijfers en letters in alle facetten.

Jan van den Boom is autodidact met een heel eigen stijl. Hij maakt houtsculpturen die hij in een uitbundig palet van kleuren beschildert. Ook zijn schilderijen kenmerken zich door expressieve kleurstellingen. Zijn onderwerpen zijn divers en komen meestal uit de leefomgeving.

Muziek: Ciog, eigentijds vocaal kwintet.Zondag 19 januari : Nieuwjaarsconcert. Aanvang 16.00 uur

Dit concert wordt verzorgd door het Menura Voci

Menura Voci is een nieuw kwartet. Het bestaat uit vier professionele zangers: Iris de Koomen (sopraan ), Annette Stallinga (alt ), Henk Gunneman (tenor ) en Hans Scholing (bas ).
De menura is een bijzondere vogel die alles wat hij hoort kan kopiëren. Dat wil het kwartet Menura Voci ook. De zangers zijn geen specialisten in een bepaald tijdvak, maar alleseters die u graag over hun schouders laten meekijken in de keuken van vier-stemmig gezette muziek. Neem deel aan dit gevarieerd banket.
Op het programma staan werken van Orlando di Lasso, Henry Purcell, William Byrd, Edward Elgar, Johann Sebastiaan Bach, Vaughan Williams, Albert de Klerk en hedendaagse componisten.


Zaterdag 14 maart: Voorjaarsconcert. Aanvang 16.00 uur

Dit concert wordt verzorgd door Bejamin Mead (piano ) en Franziska Heinzen (sopraan )


De Pools-Britse Mead en de Zwitserse Heinzen vormen al jaren een liedduo met veel succes. Tot de hoogtepunten in hun optredens behoren onder andere het Schumannfest in Dusseldorf en het Rhonefestival in Zwitserland.
In 2017 wonnen ze de eerste prijs in het Internationalen Lied-Wettbewerb Rhein Ruhr in Ratingen.
Ze komen nu naar Aerdt met een zeer gevarieerd en aantrekkelijk programma.Let op de aangepaste data!
Op zondagmiddagen in juli en augustus van 14.00 tot 17.00 uur zijn alleen de aquarellen van Ria Klompmaker te bezichtigen.


Susanne Silvertant maakt beelden met een krachtige, monumentale vormgeving. De objecten bestaan uit met elkaar verlijmde, handgevormde elementen die raku gestookt zijn waardoor de projecten een bepaalde verweerdheid krijgen.

Ria Klompmaker werkt zowel abstract als figuratief. Ze schuwt het experiment met vorm en kleur niet waardoor soms verrassende resultaten worden bereikt. Maar ook landschappen en natuur boeien haar.EXPOSITIE 13, 20,27 september en 4 oktober van 14.00-17.00 uur.

Op zondag 13 september om 15.00 uur wordt, in aanwezigheid van de kunstenaars, de expositie geopend met schilderijen van Janos Bittenbinder en glaskunst van Eef Wezenberg.
De kerk is vanaf 14.00 open.


Janos Bittenbinder is Hongaar van geboorte en hij schildert het magische landschap van daar in magistrale kleuren. Schilderen is voor hem even vanzelfsprekend als ademhalen.Het is als muziek maken met licht en kleur.
Eef Wezenberg is gegrepen door glas.Hij ontwerpt geometrische objecten in optisch kristal. Hij weet daarmee effecten te bereiken die ware illusies zijn.

De muziek bij de opening op 13 september wordt verzorgd door Boukje de Haas, piano, en haar dochter Mona Thomassen op cello.

In het kader van het 3 Oeverfestival is de expositie ook op zaterdagmiddag 19 september van 14.00-17.00 uur te zien.
Buiten de kerk kunt u dan tevens enkele bestuursleden van de kunstkring hun kunstwerken (beelden) zien maken.


Wilt u met een groep buiten de openingstijden de expositie bezoeken: 0316-373732 Adres van de kerk van Aerdt: Kerkweg 26, 6913 AK Aerdt. -


Zondag 20 september om 20.00 uur zal in de kerk van Aerdt het jaarlijkse nazomerconcert plaats vinden.
In tegenstelling tot andere jaren is het noodzakelijk dat u zich tevoren aanmeldt.
Dit kan telefonisch via 0316 330479 of info@kunstkringhge.nl
Vermeld dan uw naam, met hoeveel personen u wilt komen en of u huisgenoten bent.

Het programma bestaat uit een kleurrijk boeket van liederen en opera-aria's van Mozart tot Strauss. Het geheel wordt versierd met pianostukken van Debussy en Chopin.
De uitvoerenden zijn: Max Philip Klüser, piano en Xenia von Randow, sopraan.


EXPOSITIE: 15 november t/m 6 december

Keramiek van Lucia Fransen
Acryl op doek en monotypes van Klarien Verbeek


"Een object is af als de toeschouwer zelf nog iets aan het beeld kan toevoegen,” aldus Lucia Fransen. Ze stelt dat, als je naar een beeld of een schilderij kijkt, de kijker zelf het plezier moet kunnen ervaren van een eigen beleving. Dat gunt ze iedereen.

Het werk van Klarien Verbeek is abstract, figuratief. Zij wordt geïnspireerd door mens en natuur. Haar werk bouwt ze in meerdere lagen op, waardoor verrassende effecten ontstaan. Zeker ook door de gemengde technieken die zij gebruikt.

Muziek: Marike Verbeek ( sopraan) en Mary Lovell ( piano)


22 november Najaarsconcert aanvang 16.00 uur.

Dit concert wordt verzorgd door Sotto Voce

Sotto Voce profileert zich als een kamerkoor dat durft. En terecht, ze zingen met verve Händel, Mozart, Bach maar durven daar tussendoor ook psalmen te brengen.
Ze wisselen grotere projecten af met bescheidener concerten en wagen zich ook aan muziek die in Nederland nog niet veel te horen is. Het koor wordt gedirigeerd door Marc Buijs.

Deze website is keer bezocht.
CC