Plattegrond

Het programma van 2020

Exposities en concerten in de Kerk van Aerdt Kerkweg 26 6913 AK Aerdt.
Tentoonstellingen uitsluitend op zondagen van 14.00 tot 17.00 uur, vrij entree. De openingen zijn om 14.30 uur.
De concerten beginnen om 16.00 uur. Concerten vrij entree, donatie na afloop.

In verband met de coronapandemie zijn de activiteiten tot september geannuleerd.

In de maanden juli en augustus is de kerk zondags van 14.00-17.00 wel open voor bezichtiging. De werken van Ria Klompmaker-Troost zijn dan nog aanwezig.
We hopen dat de exposities en concerten die vanaf 13 september gepland staan kunnen doorgaan. Wel zijn daarvoor een aantal aanpassingen nodig i.v.m. de 1.5 meter regel.

Om een veilige afstand tussen de bezoekers te kunnen waarborgen hebben we het volgende “protocol” ontworpen: bij een opening of concert kunnen maximaal 50 personen aanwezig zijn. Daarvoor dient u zich tevoren via mail of telefoon bij het secretariaat aan te melden: info@kunstkringhge.nl of 0316-330479.
De bezoekers worden in 2 groepen van 25 personen ingedeeld—de eerste groep komt vroeg en krijgt direct gelegenheid de expositie te bezichtigen. Na ongeveer 45 minuten wordt hen verzocht in de kerkzaal op aangewezen plaatsen plaats te nemen voor de opening. De tweede groep gaat rechtstreeks naar de kerkzaal…na de opening verlaat de eerste groep de kerk en bezoekt de tweede groep de expositie.

Helaas zullen er voorlopig geen hapjes en drankjes zijn--
Op deze manier denken wij onze activiteiten weer verantwoord te kunnen opvatten.
We hopen velen van u op 13 september weer in goede gezondheid te mogen begroeten.
EXPOSITIE: 12 januari t/m 2 februari.Kant en textiel doorEveline Mertens
Gedichten op grafiek van Ad en Thijs Mertens
Schilderwerk van Jan van den Boom

Eveline Mertens zwichtte op een gegeven moment voor kant. Aanvankelijk legde zij zich er op toe de tradittionele techniek van het kantklossen te beheersen. Later richtte zij zich meer op de moderne kant. De mogelijkheden zijn legio en ze ontdekt steeds meer.

Ad Mertens is jarenlang docent geweest op het Liemers College. Het dichten zit hem in het bloed. Dwalend door de omgeving vindt hij altijd inspiratie voor zijn gedichten.
Thijs Mertens is grafisch ontwerper met een passie voor het weergeven van cijfers en letters in alle facetten.

Jan van den Boom is autodidact met een heel eigen stijl. Hij maakt houtsculpturen die hij in een uitbundig palet van kleuren beschildert. Ook zijn schilderijen kenmerken zich door expressieve kleurstellingen. Zijn onderwerpen zijn divers en komen meestal uit de leefomgeving.

Muziek: Ciog, eigentijds vocaal kwintet.Zondag 19 januari : Nieuwjaarsconcert. Aanvang 16.00 uur

Dit concert wordt verzorgd door het Menura Voci

Menura Voci is een nieuw kwartet. Het bestaat uit vier professionele zangers: Iris de Koomen (sopraan ), Annette Stallinga (alt ), Henk Gunneman (tenor ) en Hans Scholing (bas ).
De menura is een bijzondere vogel die alles wat hij hoort kan kopiëren. Dat wil het kwartet Menura Voci ook. De zangers zijn geen specialisten in een bepaald tijdvak, maar alleseters die u graag over hun schouders laten meekijken in de keuken van vier-stemmig gezette muziek. Neem deel aan dit gevarieerd banket.
Op het programma staan werken van Orlando di Lasso, Henry Purcell, William Byrd, Edward Elgar, Johann Sebastiaan Bach, Vaughan Williams, Albert de Klerk en hedendaagse componisten.


Zaterdag 14 maart: Voorjaarsconcert. Aanvang 16.00 uur

Dit concert wordt verzorgd door Bejamin Mead (piano ) en Franziska Heinzen (sopraan )


De Pools-Britse Mead en de Zwitserse Heinzen vormen al jaren een liedduo met veel succes. Tot de hoogtepunten in hun optredens behoren onder andere het Schumannfest in Dusseldorf en het Rhonefestival in Zwitserland.
In 2017 wonnen ze de eerste prijs in het Internationalen Lied-Wettbewerb Rhein Ruhr in Ratingen.
Ze komen nu naar Aerdt met een zeer gevarieerd en aantrekkelijk programma.Let op de aangepaste data!
Op zondagmiddagen in juli en augustus van 14.00 tot 17.00 uur zijn alleen de aquarellen van Ria Klompmaker te bezichtigen.


Susanne Silvertant maakt beelden met een krachtige, monumentale vormgeving. De objecten bestaan uit met elkaar verlijmde, handgevormde elementen die raku gestookt zijn waardoor de projecten een bepaalde verweerdheid krijgen.

Ria Klompmaker werkt zowel abstract als figuratief. Ze schuwt het experiment met vorm en kleur niet waardoor soms verrassende resultaten worden bereikt. Maar ook landschappen en natuur boeien haar.EXPOSITIE 13 september t/m 4 oktober

Glasobjecten van Eef Wezenberg en schilderijen van Janos Bittenbinder

Wezenberg kreeg rond zijn vijftigste belangstelling voor glas. Het begon met verzamelen, maar hoe meer hij zich erin verdiepte, hoe boeiender het werd. Op een van zijn reizen naar Tsjechië voelde hij zich uitgedaagd om zelf te ontwerpen.
Veel van zijn werk is gebaseerd op de tetraëder. Hij werkt met optisch kristal, een hoogwaardige vorm van glas met een hoge helderheid waardoor de lichteffecten optimaal zijn.

Janos Bittenbinder zegt over schilderen: “het is eigenlijk muziek maken met licht en kleur”. Hij grijpt licht en lichtwerking als het ware vast. Zijn werk is warm en kleurrijk en bevindt zich in talloze kunstcollecties en musea.

Muziek: Boukje de Haas, piano, Mona Thomasse, cello.


20 september Nazomerconcert aanvang 20.00 uur


Dit concert wordt verzorgd door: Max Philip Klüser, piano en Xenia von Randow, sopraan.


Klüser studeerde aan de Robert Schumann Hochschule in Düsseldorf en aan de Gilead Mishory Hochschule in Freiburg. Momenteel volgt hij de Master Solistenausbildung in Salzburg. Hij soleert met orkesten van naam.

De sopraan Xenia von Randow, geboren in Frankfurt am Main, begon haar muzikale opleiding op 5-jarige leeftijd als violiste en schakelde later over op klassieke zang.
In 2014 behaalde ze haar bachelor diploma en haar eerste ervaringen op de operascene waren in rollen als Papagena in Mozart’s “Zauberflöte”, Despina in "Cosi fan tutte" van W. A. Mozart, Alice in "Le comte Ory" van G. Rossini en Suor Dolcina in "Suor Angelica" van G. Puccini.


EXPOSITIE: 15 november t/m 6 december

Keramiek van Lucia Fransen
Acryl op doek en monotypes van Klarien Verbeek


"Een object is af als de toeschouwer zelf nog iets aan het beeld kan toevoegen,” aldus Lucia Fransen. Ze stelt dat, als je naar een beeld of een schilderij kijkt, de kijker zelf het plezier moet kunnen ervaren van een eigen beleving. Dat gunt ze iedereen.

Het werk van Klarien Verbeek is abstract, figuratief. Zij wordt geïnspireerd door mens en natuur. Haar werk bouwt ze in meerdere lagen op, waardoor verrassende effecten ontstaan. Zeker ook door de gemengde technieken die zij gebruikt.

Muziek: Marike Verbeek ( sopraan) en Mary Lovell ( piano)


22 november Najaarsconcert aanvang 16.00 uur.

Dit concert wordt verzorgd door Sotto Voce

Sotto Voce profileert zich als een kamerkoor dat durft. En terecht, ze zingen met verve Händel, Mozart, Bach maar durven daar tussendoor ook psalmen te brengen.
Ze wisselen grotere projecten af met bescheidener concerten en wagen zich ook aan muziek die in Nederland nog niet veel te horen is. Het koor wordt gedirigeerd door Marc Buijs.

Deze website is keer bezocht.
CC